Radno vrijeme 07-15h; +382 50 684 445; 50 470 272; 50 472 135; opstinamojkovac@t-com.me       

PRELIMINARNI IZVJEŠTAJ ŽIRIJA-KONKURS ZA ZA IDEJNO RJEŠENJE ARHITEKTONSKE REINTERPRETACIJE STAROG UTVRĐENJA I RUDARSKOG NASELJA U BRSKOVU U MOJKOVCU

Opština Mojkovac – Služba predsjednika, glavni gradski arhitekta  raspisala je međunarodni konkurs za Idejno rješenje arhitektonske reinterpretacije starog utvrđenja i rudarskog naselja u Brskovu ,Mojkovac.

Predmet idejnog rješenja je reinterpretacija starog rudarskog utvrđenja i naselja Brskovo uz primjenu poznatih arheoloških  nalazišta u Mojkovcu i pisanih podataka, na novoj lokaciji površine  35 864.5 m²   

a uža lokacija na kojoj se može graditi je površine cca 13.410m² u zahvatu urbanističke  razrade PUP-a Mojkovac (“Sl.list CG” br. 19/11 i 9/14 i 36/19) za koje nije donešen plan nižeg reda. Lokacija je namjenjena za javne i društvene objekte, uže namjensko  opredjeljenje sport, rekreacija i turizam kao kompatibilna namjena.

Rok za predaju radova je bio petak 05.april 2024.g. u  23:59č po lokalnom vremenu u Crnoj Gori.

Preliminarni izvještaj žirija:

Otvaranje konkursnih radova izvršili su izvjestioci sa stručnim članom žirija, Sonjom Simeunović-Vuković 08.aprila 2024.godine. Pripremljen je Zapisnik o otvaranju radova, koji je blagovremeno objavljen na sajtu Opštine Mojkovac. Istim je konstatovano da je u predviđenom roku  pristiglo  12 konkursnih radova. Izvjestioci su preuzeli foldere sa naznakom “podaci o autoru“ na čuvanje , u koje žiri nema uvid  do utvrđivanja konačne rang liste učesnika i potpisivanja Odluke o raspodjeli nagrada.

Održane su tri sjednice žirija u punom sastavu i to 15.,18. i 23. aprila 2024.g.

Žiri je izvršio pregled i evaluaciju 12 konkursnih radova koji su pristigli u raspisom predviđenom roku.

Od navedenih konkursnih radova, napravljen je finalni izbor radova koji posjeduju kvalitete za dodjelu nagrada i otkupa, u koje je ušlo tri konkursna rada  i to radovi pod šiframa: 98989, 16661 i 02024.

Više informacija o toku rada žirija je u Preliminarnom izvještaju žirija, okačenom u prilogu objave.

Uvidom u konkursnu dokumentaciju tri rada koji su ušli u finalni krug , žiri je odlučio da nije moguće donijeti odluku o jednom prvoplasiranom radu ,te je odlučio da se konkurs nastavi kao produženi konkurs, shodno članu 5 Pravilnika o načinu i postupku raspisivanja i sprovođenja javnog konkursa za idejno urbanističko arhitektonsko rješenje(Sl.list CG br. 19/18).

Žiri je jasno formulisao zadatke i obaveze jednakoplasiranim učesnicima u produženom konkursu, koji se dostavljaju učesnicima na dan objave ovog Izvještaja.

Rokovi:

Rok za dostavljanje konkursnih radova korigovanih prema komentarima žirija je  petak 17.05.2024.godine do 14:00 (Lokalno vrijeme u Crnoj Gori) nakon čega će žiri izvrširi evaluaciju navedenih konkursnih radova i utvrditi  konačnu rang listu učesnika i donijeti odluku o raspodjeli nagrada

Radovi se dostavljaju na e-mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Finalni izvještaj  žirija će biti objavljen do ponedeljka  27.maja 2024.godine

Preliminarni izvještaj žiriija možete otvoriti OVDJE

Odluka žirija - preuzmite OVDJE

Izvještaj žirija - preuzmite OVDJE

Podaci o autorima - preuzmite OVDJE

NAGRAĐENI RADOVI

SVI RADOVI

 

© 2024 Bild studio