NaslovnaLokalna upravaAktuelnoO graduTurizamFotoVi pitateKontaktDownload
Aktuelnosti

U Mojkovcu  će se 27.09.2010. godine održati tribina na temu "Zajedno u Evropi, sigurni u NATO.

 

Na skupu koji će, u svojstvu domaćina, otvoriti predsjednik Opštine Mojkovac, gospodin Miladin Mitrović, učestvovaće: Duško Marković - ministar bez portfelja u Vladi Crne Gore, major Saša Jovanović - komandant prvog kontigenta u Misiji u Avganistanu, doc.dr. Milivoje Radović  - profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore i Dejan Marković - direktor preduzeća "Tara".

 

Organizatori ovog događaja su Koordinacioni tim Vlade Crne Gore za implementaciju Komunikacione strategije o evroatlanskim integracijama i Opština Mojkovac.

 

Javna tribina će bito održana u sali Centra za kulturu  sa početkom u 18.00 časova.

 

DOBRODOŠLI!

 
 
Kolonija
„Mojkovac – Ravnjak 2010.“


Mojkovac je i ove godine ugostio umjetnike iz Ingolštata, Crne Gore i regiona, koji su 5 dana proveli u kreativnom ambijentu u Bistrici i motelu Ravnjak.

Svoje radove, Mojkovcu su podarili: Helmut Wolf, Hanni Goldhardt, Lydia Braun, Roswitha Poelim, Ute Schper, Siegfoied Junginger, Matthiias Schluter, Marina Radulović, Batrić Mitrović, Mladen Blažević, Predrag – Peđa Radulović, Nenad Bošković, Marko Kosović, Goran Ćetković, Zoran Obrenović, Abaz Dizdarević, Tijana Gordić, Milija Bijelić i Drago Vučić.

 

35. MOJKOVAČKA FILMSKA JESEN
(18. - 23. septembar 2010. godine)

 

Od 18. septembra Mojkovac će se obući u 35. ruho mojkovačke filmske jeseni. Iz godine u godinu naš Festival opstaje, postaje naša lična karta i ono po čemu se u filmskom svijetu i Mojkovac prepoznaje.

Ove godine u filmskom programu publici će biti predstavljeno 5 ostvarenja najnovije filmske produkcije:

18.09. “32 decembar”                        - BiH (RS) (otvaranje Festivala)
20.09. “Žena sa slomljenim nosem”  - Srbija
21.09. “Neke druge priče”                 - (Hrvatska,Srbija,BiH,Makedonija)
22.09. “Ljubav,ožiljci”                        - Crna Gora
23.09. “Sedamdeset i dva dana”      - Hrvatska (zadnje veče Festivala i uručenje nagrada)

 

  Opširnijestrelica
 
23.08.2010 09:50h

U seoskim mjesnim zajednicama Polja, Podbišće i Žari u avgustu su izbili manji požari, koje su mojkovački vatrogasci za kratko vrijeme ugasili. Uspješno su intervenisali i u prigradskom naselju Rudnica, gdje je gorjela kuća u kojoj nije bilo nikoga kad je buknula vatrena stihija. Ovi svojevrsni testovi potvrdili su dobru ukupnu unutrašnju organizaciju lokalne službe zaštite i komunalne policije, u okviru koje su i vatrogasci.

 

  Opširnijestrelica
 

Na mišljenja mnogih da je likvidacija „Brskova" prije sedamnaest godina za dugo preselila ovaj rudnik i istoimeni srednjovjekovni grad u istoriju, u posljednje vrijeme stižu demanti s više strana. Pokrenute aktivnosti od prošle godine imaju za cilj valorizaciju vrijednosti ove poznate srednjovjekovne trgovačke raskrsnice koje je vrijeme prekrilo i prilično zaboravilo. To nam je u razgovoru potvrdio i Miladin - Brko Mitrović, predsjednik opštine. On objašnjava da su, u okviru Zelene agende ove opštine, čiji je program podržala Vlada Holandije, zatim Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore i Opština, prošle godine počeli arheološki radovi na pojedinim lokalitetima starog Brskova, te da oni daju dragocjene rezultate.

 

  Opširnijestrelica
 
26.03.2010 14:50h
Na osnovu člana 43 i 44 Zakona o planiranju i uređenju prostora ("Sl.list RCG", br. 28/05), člana 58. Statuta Opštine Mojkovac ("Sl.list RCG"- opštinski propisi, br. 3/05) predsjednik Opštine Mojkovac, donio je

1. Odluku o utvrđivanju Nacrta izmjena i dopuna u zoni "C" DUP-a "Centar sa Gornjim Mojkovcem"
2. Odluku o utvrđivanju Nacrta izmjena i dopuna u zoni "G" DUP-a "Centar sa Gornjim Mojkovcem"
3. Odluku o utvrđivanju Nacrta izmjena i dopuna GUP-a Mojkovac u zoni "C" DUP-a "Centar sa Gornjim Mojkovcem"
4. Odluku o utvrđivanju Nacrta izmjena i dopuna GUP-a Mojkovac u zoni "G" DUP-a "Centar sa Gornjim Mojkovcem"
5. Odluku o utvrđivanju Nacrta izmjena i dopuna DUP-a "Babića Polje I"

  Opširnijestrelica

 
26.03.2010 14:40h

Dana 06.10.2009. godine raspisan je Konkurs, br. 1-09 za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja sportsko-rekreativne zone sa pratećim sadržajima na prostoru saniranog jalovišta Rudnika olova i cinka "Brskovo" u Mojkovcu.

  Opširnijestrelica
 
Nacrt Odluke o Budžetu Opštine Mojkovac za 2010. 01.03.2010 16:05h
Asfaltirani putevi u Lazinama
<< Početak < Prethodna 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Sljedeća > Kraj >>

Strana 30 od 32
 

izbori

 

 

izborna

jrsp

1112

a

1113

1114

1115

react_2016

Ko je onlajn

Imamo 100 gostiju na mreži