Radno vrijeme 07-15h; +382 50 684 445; 50 470 272; 50 472 135; opstinamojkovac@t-com.me       

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA LIKOVNOM SALONU "SALON UMJETNOSTI SJEVERNE REGIJE"

Poštovani umjetnici i umjetnice, 

Predstavljamo vam "12. Mojkovački likovni salon - Salon umjetnosti sjeverne regije," jedinstven događaj koji slavi raznolikost likovne i multimedijalne umjetnosti na sjeveru Crne Gore. Ovaj salon predstavlja priliku da zajedno istražimo kreativni izraz umjetnika koji žive i stvaraju u ovoj regiji, kao i da pružimo podršku mladim talentima.

Salon će se održati u Galeriji Centra za kulturu Mojkovac od 4. novembra do 4. decembra 2023. godine i donijeće svježu inspiraciju i umjetničku raznolikost našem regionu. Naš cilj je da promovišemo umjetnost, podržimo umjetnike i nagradimo izvanredna umjetnička djela.

Pozivamo sve akademske umjetnike iz sjeverne regije Crne Gore, kao i studente umjetničkih akademija i fakulteta, da se prijave za učešće u Salonu.

Nagradni fond iznosi 2.200,00 eura i obuhvata prestižne nagrade kao što su Nagrada Salona (Grand Prix), Specijalna nagrada I i Specijalna nagrada II. Odluku o nagradama donosi stručni žiri sačinjen od iskusnih umjetnika, kustosa i galerista.

Sve informacije o prijavama, tehničkim zahtjevima i rokovima možete pronaći u Javnom pozivu koji se nalazi u prilogu. Molimo vas da pratite uputstva za prijavu i dostavu radova.

Očekujemo da ćete se pridružiti ovom značajnom kulturnom događaju za sjever Crne Gore.

Vaša kreativnost i umjetnost su ključni za uspjeh Salona i radujemo se vašem prisustvu.

Za sva dodatna pitanja i informacije, slobodno nas kontaktirajte na broj telefona: 067 600 728.

S poštovanjem,

Mladen Blažević, mr slikarstva i organizator Salona

Projekat sprovodi Opština Mojkovac u partnerstvu sa JU Centar za kulturu Mojkovac. Program je sufinansiran od strane Ministarstva kulture i medija kroz program “Razvoj kulture na sjeveru”.

Tekst javnog poziva - preuzmite ovdje

© 2024 Bild studio