Ikervari Maja

Glavni administrator

Opština Mojkovac

trg Lj. Bakoča bb

84205 Mojkovac

tel. 00 382 50 470 272

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

AKCIJA "DARUJEMO NOVOROĐENČAD"

aaaaaaaaaadarujem

 

20.06.2018

Dana 20.06.2018. godine u prostorijama Opštine Mojkovac  Uprava za kadrove i Zajednica opština organizovale su za opštine sjevernog regiona obuku na temu “RIA – ANALIZA UTICAJA PROPISA”.

Predavači na obuci bili su Ivan Radulović i Jelena Jovetić iz Direktorata za finansijski sistem i unapređenje poslovnog ambijenta i Direkcije za unapređenje poslovnog ambijenta Ministarstva finansija.

Detaljnije-preuzmite objavu

___________________

 

07.02.2018

Programom zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. Ministarstva kulture Crne Gore obezbijeđena su finansijska sredstva za realizaciju projekta na teritoriji Opštine Mojkovac - lokalitet Brskovo.

Opširnije preuzmite fajl : Programom zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018.

ili posjetite sajt: http://www.mku.gov.me/ministarstvo

___________________

 

06.02.2018.

Predsjednik Opštine Mojkovac, g-din Ranko Mišnić, sa saradnicima ugostio je direktora OŠ "Aleksa Đilas Bećo" povodom dobijanja prestižne državne nagrade "OKTOIH".

Detaljnije-preuzmite objavu

___________________

 

 

shadowshadow

7.11.2017.

Obavještenje - seminar Zakon o upravnom postupku -klik za download

____________________________________________________

 

29.12.2016.

Saopštenje - klik za download

____________________________________________________

21.01.2015.

Opština Mojkovac darovala prvorođenu bebu u 2015. godini

____________________________________________________

12.12.2014.

Opština Mojkovac je i ove godine realizovala kaciju "Najljepši kutak-najljepši grad". Akcija se organizuje treći put za redom i od maja do septembra podrazumijeva niz aktivnosti. Stručnu komisiju od od 5 članova, s zadatkom da obiđe i izvrši izbor najuređenijih zelenih površina na području Opštine Mojkovac činili su predstavnici javnih institucija i NVO sektora.

Detaljnije, preuzmite...

Info - akcija Najljepše dvorište

Izvještaj - akcija Najljepše dvorište

Uputstvo - akcija Najljepše dvorište

 

 

____________________________________________________

10.11.2014.

U Podgorici je dana 10.11.2014. godine održan sastanak predstavnika Unije poslodavaca Crne Gore i predstavnika Opštine Mojkovac. Sastanak je jedan u nizu sastanaka koje Unija poslodavaca sprovodi sa predstavnicima svij lokalnih uprava u Crnoj Gori, a u interesu snaženja institucionalne saradnje i partnerskog odnosa privatnog i javnog sektora.

 

Detaljnije o sastanku - preuzmite OVDJE.

____________________________________________________

07.11.2014.

Dana 07.11.2014. održana TRIBINA "Saradnja organa lokalne uprave, NVO i građana u borbi protiv korupcije" - Detaljnije

____________________________________________________

20.03.2014.

Uručenje darova novorođenim bebama u 2013. godini

 

Saopštenje - klik za download

____________________________________________________

31.12.2013.

Posjeta predstavnika Opštine Mojkovac JU Dom starih Bijelo Polje

____________________________________________________

 

28.10.2013.

Akcija "Najljepši kutak, najljepši grad"

Opština Mojkovac je u okviru akcije "Najljepši kutak-najljepši grad" dodijelila nagrade za najuređenije dvorište, baštu, terasu. Nagrade u iznosu od po 150,00 € pripale su Marković Petru, Bošković Branislavu i JUSMŠ "Vuksan Đukić".

Fond za aktivno građanstvo nagradio je učenike Osnovne škole i vrtića sa vrijednim knjigama, a vrtić je dobio i kućice za ptice.

Projekat je sproveden u okviru "Akcije za zeleniji grad".

- Vauceri

 

____________________________________________________

 

02.04.2013.

INFORMACIJA ZA MEDIJE

Projekat "Rudnici kulture"

NVO "TERRA NOSTRA" i Opština Mojkovac realizuju projekat od posebnog značaja za Opštinu Mojkovac, a kao prvi ovog tipa - i za državu Crnu Goru.

Naime, radi se o projektu stavljanja u funkciju napuštenog - zatvorenog rudnika olova i cinka "Brskovo" u kulturne i turističke svrhe, odnosno nalaženje načina da se ono što je ostalo od Rudnika (dokumentacija, projekti, fotografije, artifakti, lične kolekcije) objedini u cilju očuvanja industrijskog identiteta grada Mojkovca.

Projekat "Rudnici kulture" je regionalnog karaktera i značaja, oko koga su se okupili predstavnici EX YU republika: Slovenije (Idrija), Hrvatske (Labin, Zagreb), BiH (Banovići i Prijedor), Srbije (Krušedol) i Crne Gore ("Terra nostra" i Opština Mojkovac).

Detaljnije o ovom projektu Opštine Mojkovac možete pročitati OVDJE.

 

_____________________________________________________

05.02.2013.

U Mojkovcu je dana 04.02.2013. godine održan prvi informativni sastanak u okviru IPA 2010 Programa rodne ravnopravnosti koji Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, a u saradnji sa UNDP Crna Gora sprovodi sa ciljem podsticanja ženskog preduzetništva.

Potencijalnim preduzetnicama (oko 40 prisutnih) obratila se Maja Ikervari, glavna administratorka Opštine Mojkovac, Mensura Nuhodžić-konsultantkinja u Programu rodne ravnopravnosti, Ivan Mališić, predstavnik Regionalne razvojne agencije za Bjelasicu, Komove i Prokletijei Ljubinka Mitrović, lokalna koordinatorka zadužena za predmetni projekat.

Kroz aktivno učešće prisutnih, čili su se brojni prijedlozi za pokretanje biznisa, problemi i izazovi vezani za razvoj ženskog preduzetništva u Opštini Mojkovac.

Sastanku je ispred UNDP prisustvovala Sanja Elezović, Njegosava Vujanović, konsultantkinja u Programu rodne ravnopravnosti u Opštini Cetinje dok su ispred Ministarstva za ljudska i manjinska prava sastanku prisustvovali Igor Vučinić i Veronika Sijerković

GLAVNI ADMINISTRATOR

OPŠTINE MOJKOVAC

Maja Ikervari

shadowshadowshadow

 

 

31.01.2013.

Organizacija UNDP-a u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i Opštinama Cetinje, Kolašin i Mojkovac, u okviru Programa za rodnu ravnopravnost, relaizuje projekat u cilju podsticanja ženskog preduzetništva i ekonomskog osnaživanja žena.

Detaljnije o sastanku, koji će se održati 04.02.2013. godine možete pogledati klikom na link INFORMATIVNI SASTANAK.

09.01.2013.

 

U Opštini Mojkovac u toku su brojne aktivnosti na realizaciji projekata za koje je Opština, preko projektnog tima, aplicirala u prethodnoj i tekućoj godini. Izdvajamo neke od njih, a detaljnije možete pronaći klikom na link: Aktivnosti projektnog tima Opštine Mojkovac

 

shadowshadowshadow

 

29.11.2012.

Fotografije sa seminara na temu "Suzbijanje nasilja u porodici i pružanje podrške žrtvama nasilja".

28.11.2012.

Poštovani,

pozivamo Vas da dana 29.11.2012.godine sa početkom u 11 časova u sali hotela "Dulović" prisustvujete jednodnevnom seminaru na temu "Suzbijanje nasilja u porodici i pružanje podrške žrtvama nasilja", čime će Opština Mojkovac učestvovati u Međunarodnoj kampanji 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

Cilj seminara je da pruži osnovne saznajne okvire koji će omogućiti percepciju pojma nasilja nad ženama, razumijevanja uzroka nasilja i situacije u kojoj se nalaze žene koje su žrtve nasilja, podatke o postupcima koje stručno lice primjenjuje u okviru svog posla i na koji način vrši intervenciju kao i konkretne savjete i uputstva za rad u cilju sprečavanja nasilja nad ženama.

Seminar je namijenjen stručnim licima koja u obavljanju svog posla dolaze u kontakt sa ženama koje su žrtve nasilja i čija intervencija može imati direktan uticaj na razrješenje tog problema.

O kampanji detaljnije možete pronaći ovdje.

 

S poštovanjem,

 

GLAVNI ADMINISTRATOR

Maja Ikervari

 

shadowshadowshadow

 

04.10.2012.

U Mojkovcu je 04.10.2012. godine odrdžana radionica u organizaciji Investiciono razvojnog fonda Crne Gore, Zavoda za zapošljavanje, Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i lokalne uprave, na kojoj je prisutnima prezontavan prijekat "Preduzetništvo na Vašem pragu" kojim će se dati mogućnost preduzetnicima, poljoprivrednicima, malim i srednjim preduzećima da pod povoljnim uslovima dobiju kredite za unapređenje svojih djelatnosti (grejs period, povoljna kamatna stopa).

 

Detaljnije informacije o onom što je prezentovano na današnjoj radionici možete preuzeti klikom na naredne linkove.

 

Pozdravni govor - Glavni administrator, Maja Ikervari

 

Prezentacija Investiciono razvojnog fonda Crne Gore

 

Prezentacija Zavoda za zapošljavanje Crne Gore

 

Prezentacija Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

 

Prezentacija Direkcije za mala i srednja preduzeća Crne Gore