Radno vrijeme 07-15h; +382 50 684 445; 50 470 272; 50 472 135; opstinamojkovac@t-com.me       

Turizam i poljoprivreda obećavaju bolju budućnost

Budućnost Mojkovca je prvenstveno u razvoju turizma i poljoprivrede, jer za to postoje izuzetni prirodni potencijali. Računa se, uz to, i na blagi razvoj industrije, izjavio je nedavno predsjednik opštine Mojkovac Miladin Mitrović.

 

 

Nacrti prostornih planova opštine i područja Bjelasice, u kojima je definisana nova razvojna strategija, uskoro će biti na javnoj raspravi

Budućnost Mojkovca je prvenstveno u razvoju turizma i poljoprivrede, jer za to postoje izuzetni prirodni potencijali. Računa se, uz to, i na blagi razvoj industrije, izjavio je nedavno predsjednik opštine Mojkovac Miladin Mitrović, prilikom posjete delegacija slovenačkih opština Idrija i Solčave, gradu na Tari. On je naglasio da takva orjentacija, koja je praktično postala i zvanična razvojna politika opštine, predstavlja potpuni zaokret u odnosu na period prije raspada Jugoslavije.

-Mojkovac je, ranije, važio za isključivo industrijski grad, ali to vrijeme je prošlo i više se, na toj osnovi, ne može planirati razvoj. Procijenili smo, nakon pažljivog sagledavanja i analiza resursa kojima raspolažemo, da su naše velike šanse turizam i poljoprivreda. Nastojali smo da ti naši pravci razvoja budu što kvalitetnije definisani u dva, za budućnost opštine, možda ključna dokumenta - prostorno urbanističkom planu opštine i prostornom planu posebne namjene područja Bjelasice i Komova, kazao je Mitrović.

On je rekao da su ta dva prostorna plana urađena u formi nacrta i da će javnost uskoro moći da kaže šta misli o njima.

- Prostorni plan opštine, kao i prostorni plan posebne namjene Bjelasice i Komova, narednih dana i mjeseci biće dostupni javnosti. Svi građani će moći na javnoj raspravi da daju sugestije, iznesu mišljenja, komentare i primjedbe na te planove, kako bi se konačnom verzijom tih dokumenata što kvalitetnije definisalo ono što nam valja činiti u narednom periodu. Ta javna rasprava biće i svojevrsni pokazatelj ispravnosti razvojne orjentacije koju smo kao lokalna vlast odabrali. Vidjeće se da li građani pronalaze sebe u našoj viziji razvoja Mojkovca. Oni mogu reći i da smo mi, možda, na krivom putu i da orjentacija koju smo zacrtali nije realna. Uvjeren sam, međutim, da oko ovih razvojnih planova Mojkovca postoji apsolutni konsenzus, rekao je Mitrović.

predsjednik

 

Izvor:Pobjeda

© 2023 Bild studio