Radno vrijeme 07-15h; +382 50 684 445; 50 470 272; 50 472 135; opstinamojkovac@t-com.me       

Nova mjera-Program za razvoj poljoprivrede

Opština Mojkovac u cilju ublažavanja ekonomskih posledica usled pandemije koronavirusa kreirala je novu mjeru u okviru Programa podsticajnih mjera za razvoj poljoprivrede na području opštine Mojkovac za 2020 godinu. 


"Sadimo za naše dobro, da nas hrani naša zemlja“  naziv je mere koja podrazumijeva bespovratnu podršku za nabavku sadnog materijala po maksimalno pojednostavljenoj proceduri, poštujući  ograničenja koja su trenutno na snazi zbog mjera koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo za suzbijanje zaraznih bolesti.
Mjera podrazumijeva bespovratnu podršku za nabavku sadnog materijla za ratarske kulture luk, krompir, cveklu, boraniju, pasulj, šargarepu, kupus   i  grašak,  nabavku plastenika za proizvodnju povrća u zatvorenom prostoru sa sistemima kap po kap,  kao i nabavku sadnog materijala za postojeće plastenike minimalne površine 50 m2.
"Moramo naglasiti da je ovo bespovratna podrška u iznosu od 100 % vrijednosti sadnog materijla za  naše  građane  koji imaju neobrađnu zemlju,  koja predstavlja veliki neiskoriščeni potencijal. Poruka koju ovim želimo poslati je da se u ovom vremenu izazova, moramo prilagoditi novonastalim uslovima da moramo zajedno iskoristiti maksimum iz onoga što  imamo na raspolaganju, ali i stvarati nove vrijendosti.  Trebamo iskoristiti  mogućnost  da sami na svojim imanjima proizvodimo hranu za naše porodice. Možemo reći da je ovo i jedna od mjera koja ima za cilj i ublažavanje posledica po one građane koji će u narednom periodu biti u situaciji da ostanu bez stalnih izvora prihoda.U saradnji sa Privrednom komorom , potrudili smo se da ti građani koji žele da viškove proizvoda plasiraju na domaće tržište,  za to imaju obezbijeđenu mogućnost. Naša zemlja u ovom momentu predstavlja našu sigurnost, rekao je predsjednik Opštine Mojkovac, gospodin Ranko Mišnić.
Prijave za ovu mjeru građani sa teritorije opštine Mojkovac moćiće od 9. aprila preuzeti sa web stranice  opštine Mojkovac ili lično u agrobiznis centru Opštine Mojkovac . Popunjene prijave mogu se podnijeti lično ili elektronskim putem od 9. aprila do 01. maja. Podrška je bespovratna u iznosu od 100 % planirane investicije,   a sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na brojeve telefona 069556284, 069 376 396   ili putem    e- maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


PREUZMITE SAOPŠTENJE

PREUZMITE-Prijava za novu mjeru razvoja poljoprivrede

OPŠTINA MOJKOVAC
SEKRETARIJAT ZA FINANSIJE, IMOVINU I EKONOMSKI RAZVOJ

© 2024 Bild studio