Radno vrijeme 07-15h; +382 50 684 445; 50 470 272; 50 472 135; opstinamojkovac@t-com.me       

Održana ReLOaD2 obuka za NVO iz opština Mojkovac i Kolašin: KAKO PRIPREMITI I VODITI PROJEKTE

U multimedijalnoj sali Opštine Mojkovac, 7. i 8. marta održana je obuka “Upravljanje projektnim ciklusom” u okviru projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2).

Opštine Pljevlja, Kolašin i Mojkovac i ReLOaD2 program, su protekle nedelje otvorile Konkurs nevladinim organizacijama za predaju projektnih prijedloga, a obuka je bila prilika da se NVO što bolje pripreme za projekte kojima bi aplicirali na ReLOaD2 Konkurs.

Deset predstavnika nevladinih organizacija je učestvovalo na dvodnevnoj obuci u Mojkovcu, koja je prisutnima približila projektni proces EU i pisanje prijedloga projekata u skladu sa Metodologijom za transparentnu dodjelu sredstava NVO. Uz pomoć trenera, NVO su unaprijedile svoje pojedinačne projektne ideje.
Osim obuke, ReLOaD2 program predviđa i mentorsku podršku potencijalnim aplikantima, što podrazumijeva da će nevladine organizacije imati stručne konsultante dok pripremaju aplikaciju za Konkurs.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga za organizacije iz opština Pljevlja, Mojkovac i Kolašin je 23. mart 2022. godine.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), ima za cilj jačanje participativnih demokratija u regionu i to osnaživanjem nevladinog sektora i stimulisanjem pravnog i finansijskog okruženja za civilni sektor. Program finansira Evropska unija iz sredstava Multi-Country Civil Society Facility uz sufinansiranje UNDP-a i lokalnih samouprava koje će biti obuhvaćene programom. U drugoj fazi ReLOaD programa koji traje do 2024, partnerske opštine u Crnoj Gori podijeljene su u pet klastera:

Tara – opštine Mojkovac, Kolašin i Pljevlja,

Coastal Mates – opštine Budva, Herceg Novi, Kotor i Tivat,

Zajedno za sjever – opštine Andrijevica i Berane,

Zajedno Nikšić i Plužine – opštine Nikšić i Plužine,

Središnji region – Glavni grad Podgorica, Prijestonica Cetinje, opština u okviru Glavnog grada Podgorica – Golubovci i Opština Danilovgrad.

Više informacija o ReLOaD2 Konkursu u vašoj opštini pronaći ćete na linku ili na sajtu https://bit.ly/32AyzH0

© 2024 Bild studio